Core & liikkuvuus

Tunti on yhdistelmä lihaskuntoharjoittelua sekä liikkuvuusharjoittelua.

Tunti alkaa lämmittelyosuudella, jonka virtaavat liikkeet avaavat ja valmistavat kehoa harjoitteisiin, haastavat tasapainoa ja lisäävät samalla liikkuvuutta. Lämmittelyliikeet tehdään huolellisesti omaa kehoa kuunnellen ja liikeratoja avaten. Jo pelkän lämmittelynkin jälkeen keho tuntuu vetreämmältä.

Varsinaisessa core-osuudessa haastetaan keskivartalon lihaksia hieman raskaammilla liikkeillä. Tavoitteena on vahvistaa erityisesti vatsalihaksia ja selkää huomioiden myös syvien lihasten aktivoimisen. Ohjaaja opettaa, miten saat syvät tukilihakset pysymään myös haastavammissa harjoitteissa mukana.

Tunnin loppuosa koostuu liikkuvuusharjoitteista, jotka ovat staattisten (paikallaan pysyvien) venytysten sijaan dynaamisempia ja huomioivat lihas- ja faskiaketjuja.

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Ohjaaja: Anne Luhtala

Annella on monipuolinen ja pitkä tausta ryhmäliikunnan ohjauksesta. Annen intohimona on liikkuvuus- ja kehonhuoltotunnit, joissa Anne on ohjaajana perusteellinen ja rauhallinen. Tekeminen ei kuitenkaan saa olla liian vakavaa!

Ohjaaja: Kirsi Frantsi

Kirsi on pitkän kokemuksen omaava fysioterapeutti, jonka ydinosaamisaluetta on keskivartalon hyvinvointi. Kirsillä on vuosien kokemus niin vauhdikkaampien kuin rauhallistenkin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Kirsillä on rauhallinen ja selkeä ohjaustyyli ja hän tuo sopivasti esiin myös liikkeiden hyötyjä, mikä motivoi entisestään!