Bailatino ®

Bailatino on lattaritanssitunti, jossa tutustutaan monipuolisesti erilaisiin latinalaistansseihin ja tunnilla pääset vuorollaan niin samban, chachachan, rumban, jiven kuin salsan rytmeihin. Bailatino on Zumba-tuntia teknisempi tanssitunti, jossa opetetaan koreografian lisäksi myös tekniikkaa. Silti tunti on sopivan helppo etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta.

 

Bailatino (rekisteröity tavaramerkki) on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Bailatinon tarkoituksena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua.

Bailatinon on kehittänyt Satu ”Sutu” Markkanen ja Päivi Laukkanen (os. Molin). Bailatino-tuotemerkki on rekisteröity Suomen Tanssiurheiluliitolle. Bailatino tunteja eivät voi vetää muut kuin Suomen Tanssiurheiluliiton kouluttamat ohjaajat.