jooga2-1500px

Jooga workshop: Back to basics

– joogatekniikkaa lempeästi

– löydä yhteys kehoosi

 

Onko joogakärpänen purrut sinua tai haluaisit kokeilla joogaa? Haluatko löytää yhteyden omaan kehoosi? Miltä kehon liikuttaminen tuntuu ja millainen liike tekee juuri sinulle hyvää? 

Tervetuloa tutustumaan joogaharjoittelun perusteisiin syvemmin pienryhmäopetuksessa!

Käytä tilaisuus hyväksesi nyt, sillä kurssi järjestetään nyt viimeisen kerran tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran tiiviskurssi pidetään vasta keväällä 2018.

 

Jooga-asentoja on helppo tehdä – senkun otat mallia ja toistat asennon. Vai onko? Jooga on kuitenkin paljon muuta kuin miltä ulospäin näyttää. Sillä on suuri ero, aiotko vain ”möllöttää” luiden varassa vai oikeasti oppia pitämään yllä jooga-asentoja halaten luita lihaksilla ja suojellen siten niveliä.

Tällä kurssilla opettelemme löytämään juuri sinulle sopivat linjaukset siten, että asento ei kuormita väärin kehoa ja saat asennoista aktiivisempia käyttämällä kehon tukilihaksia. Kun aktivoit ja liikutat kehoasi oikein, voit tuntea kuinka kehoosi tulee pituutta, jäntevyyttä, keveyttä ja rauhallisuutta.

Kuvittelepa hetki, miltä tuntuu nousta aamulla sängystä, haukotella ja venyttää käsiä, jalkoja ja selkää pitkäksi. Tavallaan teet jo joogaa. Jooga on oikeastaan lempeää kurottamista vastakkaisiin suuntiin. Mitäpä jos, suhtatuisimme kehomme liikuttamiseen lapsenomaisella uteliaisuudella?

Kenelle?

Kurssi sopii erinomaisesti niin vasta-alkajille kuin jo pidempään joogaa harrastaneille.

– Kurssi tarjoaa aloittelijoille helpon ja turvallisen tavan aloittaa joogaharrastus vakaalta, tiedostavalta ja selkeältä pohjalta.

Pidempään harrastaneille kurssi tarjoaa paljon syventävää tietoa ja käytännön tapoja ja vinkkejä asennoissa edistymiseen ja oikeiden, itselle sopivien, linjausten havainnointiin.

Yksilöllinen opetus

Kurssi toteutetaan pienryhmäopetuksena, jotta jokaisella on mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta. Kurssin opetus toteutetaan workshop-tyylisenä, mikä mahdollistaa vuorovaikutteisuuden, kysymysten esittämisen ja yksilöllisen oppimisen.

Pienryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa.

 

Kurssin teemat

1) Kurssi painottuu jooga-asanoiden oikeaan ja turvalliseen tekniikkaan sekä kunkin osallistujan yksilöllisiin linjauksiin. Ohjaaja korjaa myös manuaalisesti asentoja ja antaa osallistujille henkilökohtaisia neuvoja. Keskitymme anatomian näkökulmasta erityisesti nivelten asentoihin ja oikeiden lihasten aktivoimiseen nivelten tueksi.

2) Opettelemme kuuntelemaan omaa kehoa ja sen viestejä. Teemme alkutunnista aina hetken omaa harjoitusta, jossa jokainen oppii tunnistamaan kehosta nousevia viestejä ja liikkumaan sen mukaan. Ohjaaja opastaa antamalla vaihtoehtoja.

3) Tavoitteena on lisäksi tuoda kehoa ja mieltä yhteen erityisesti hengitysharjoitusten ja läsnäolon avulla. Opettelemme löytämään rauhallisuuden ja lempeyden joogaharjoitukseen erityisesti hengitystekniikoiden, keskittymisharjoitusten ja rentoutuksen kautta.

Aikataulu & hinta

Jooga workshop on kolmen illan mittainen tiiviskurssi. Workshop etenee alkaen täysin perusteista. Rakennamme aina harjoituksen edellisen tunnin pohjalle, jotta pääsemme tuomaan käytäntöön oppimamme asiat ja kertaamaan. ”Practice and all is coming”

Lauantaina 2.9. & la 9.9.2017
klo 13:30-16:30
Ohjaaja: Tuuli Luhtalampi
Hinta: 85 €

Kurssi sisältää yhteensä 6 tuntia opetusta pienryhmässä, johon otetaan enintään 12 osallistujaa.

Opettajatuuli-jooga-200px (1)

Tuuli Luhtalampi on joogaohjaaja, joka opetuksessaan lähestyy joogaa lempeästi ja maanläheisesti turvallisen tekniikan kautta. Tuuli näkee joogan fyysisenä harjoituksena, josta voi oppia myös paljon tapoja mielen rauhoittamiseen, lempeyteen ja itsetuntemukseen.

”Aiemmin jooga oli minulle pelkkä fyysinen harjoitus. Tiesin kuitenkin, että joogan taustalla on paljon muutakin ja päätin käydä ohjaajakoulutuksen ”joogan Mekassa” Intian Rishikeshissä. Sain kurssilta niin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Jooga antaa fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös mielenharmoniaa ja uudenlaista syvyyttä kaikkeen, mitä ikinä päätätkään tehdä.

Kouluttaudun jatkuvasti, sillä tiedonjanoni on suurta. Olen joogaopettajakoulutuksen jälkeen käynyt lukuisia kursseja ja haluan kehittää itseäni jatkuvasti niin joogina kuin opettajanakin. Perehdyn erityisen mielelläni jooga-anatomiaan ja etsin käytännöllisiä vinkkejä harjoittelun syventämiseen. Minulle jooga ei merkitse hienoihin asentoihin vääntäytymistä vaan enemminkin perusasanoiden syventämistä.”

Jos olet aina halunnut kokeilla joogaa tai haluat päästä harjoittelussasi syvemmälle, ilmoittaudu mukaan kurssille täältä!

Syyskuun 2017 kurssi on valitettavasti peruttu!

Edelliset kurssit olivat menestyksiä ja kaikki olivat todella tyytyväisiä. Jos et viimeksi mahtunut mukaan, nappaa paikka itsellesi tällä kertaa ajoissa!

Palautteita edellisiltä workshopeilta

Kiitos paljon workshopista. Olin viime syksynä ensimmäisessä workshopissa. Se oli oikein hyvä sekin ja oli iloinen yllätys, että tämä oli monessa suhteessa uudenlainen, ts. sain sitä mitä hainkin, uusia ahaa-elämyksiä. Tällä kertaa erityisesti uuden näkökulman käsien asentoon alaspäin katsovassa koirassa. Parasta on (kuten aina tunneillasi) ammattitaito yhdistettynä asenteeseen. Yllättävän paljon tykkäsin vapaasta harjoittelusta!
J
Juuri tuollaista kurssia olin kaivannutkin, sillä en ole aiemmin uskaltanut lähteä joogatunneille, kun ei oikein ollut tietoa perusteistakaan. Nyt on sitten vähän tietoa, mitä jooga-tunneilla tehdään.

Kurssissa oli kiva, kun sama porukka oli koko viikon ajan ja voitiin jatkaa aina aikaisemmin opituista. Ja eteneminen oli aika sopivassa tahdissa.

P
Kiitos antoisasta joogaworkshopista!

Kurssi vastasi hyvin odotuksiani ja sain kurssista paljon tietoa. Aloittelijalle intensiivikurssi oli erinomainen tapa päästä opettelemaan joogan perusasioita. Erityisesti pidin siitä, että kurssilla keskityttiin juuri perusasioihin (mm. aurinkotervehdys) ja niitä käytiin hitaasti ja perusteellisesti läpi. Myös antamasi vinkit olivat maallikollekin konkreettisia ja ymmärrettäviä.

S
Kurssi ylitti odotukseni, kiitos siitä! Vaikka olen joogannut monta vuotta jo, sain siitä silti paljon irti. Mm. Kumpparin kanssa punnerrus, joka auttaa hahmottamaan oikeaa liikerataa, samoin se ”häntä koipien väliin, vatsa tiukaksi ja lapojen väli pyöreäksi”. Nyt jooga tuntuu ihan erilaiselta. Samoin ne hengitysharjoitukset, osa oli minulle uusia, mutta niin superhyviä juttuja!

Kiitos myös siitä, että selität asiat perusteellisesti. Olen monta vuotta tehnyt juttuja, tietämättä miksi. Ja minulle parasta on, kun tiedän miksi jotain pitää tehdä.

K
Kiitos joogaworkshopista! Oli ihan mahtavaa! Mielestäni osasit todella hyvin ohjata liikkeet, ja pienessä ryhmässä sinulla oli hyvin aikaa käydä korjailemassa asentojamme ja opastaa oikeaan suuntaan. Opin ihan älyttömästi. Ja odotan innolla tämän oppimisen jatkuvan..

Minulla oli ehkä hiukan ennakkoluuloja joogaa kohtaan, mutta nuo ennakkoluulot kyllä karisivat ensimmäisellä tunnilla. Ennakkoluulot johtuivat ehkä siitä, kun joskus vuosia sitten osallistuin ***n joogakurssille, jonka piti hiukan ylimielinen joogaohjaaja. Siellä tunsi itseni hiukan tyhmäksi pullukaksi, joka ei oikein tajunnut eikä taipunut eikä ainakaan osannut hengittää. Onneksi annoin joogalle uuden mahdollisuuden.
Lempeys ja sallivuus omaa kroppaa ja omaa itseä kohtaan. Se ydinajatus oli jotain, jota en osannut odottaa, ja joka yllätti positiivisesti.

Kurssissa oli parasta hyvä ja salliva ilmapiiri. Osaat luoda tunnelman, jossa on helppo olla ja toimia.

M
Kurssi vastasi odotuksiani erinomaisesti. Muutama positiivinen yllätyskin mahtui joukkoon. Luulen että tekniikkani parantui ihan kiitettävästi kurssin aikana. Monet asiat, joista en ollut täysin varma selkeytyivät ja vaikka en niitä vielä osaisikaan, niin nyt osaan kiinnittää oikeisiin asioihin huomiota paremmin.

Kurssimuotoisen opiskelun etuna on se että porukka pysyy samana, joten on mahdollista liikkua aiheissa sulavasti eteenpäin. Verrattuna tavallisiin tunteihin tämä oli ihan miellyttävä muutos.Erityisesti kahden tunnin päivät olivat siitä hyviä että oli aikaa käsitellä asioita kunnolla. Ihan vähän tökki se että sessioita oli neljänä peräkkäisenä päivänä. Oppimisen kannalta se on hyvä, mutta jossain vaiheessa lihakset olivat varsin jumissa ja vähän jo mietitytti että minkä verran uskaltaa tehdä ilman että tulee liian kipeiksi. Onneksi tahti oli lopussa varsin rento, joten ei tullut ongelmia.

A
Ensinnäkin suuri kiitos, että järjestit workshopin. Halusin saada ohjausta linjauksiin ja tekniikkaan. Sitä sainkin!

Ohjaustyylisi on hyvä ja selkeä. Otit rohkeasti parityöskentelyn (mihin aina suhtaudun kriittisesti, mutta sekin toimi) ja mantrat.

R
Kurssi vastasi odotuksia koska kaikki oli minulle uutta ja halisin kokeilla jotain mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Hengitysharjoitukset olivat mielestäni hyviä ja pystyit luomaan rennon hyvän tunnelman molempiin päiviin.
T
Mielestäni kurssi oli todella antoisa. Ohjasit hyvin henkilökohtaisesti ja itse ainakin opin,
miten asanat oikeaoppisesti tehdään, sitä kohti… Kurssin paras anti oli se, että tehtiin asanat todella perusteellisesti ja ryhmän tarpeeksi pieni koko.
P