Äänimaljarentoutus

Kaipaatko pientä hengähdyshetkeä?
Onko sinun vaikea rentoutua tai pysähtyä paikoilleen?
Haikailetko oman ajan ja kiireen rauhoittumisen perään?

Tartu tähän hetkeen ja tule mukaan äänimaljarentoutukseen!

Äänimaljarentoutuksessa harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat sinut rentoutumiseen, jossa koko olemus voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Äänimaljarentoutus tai toiselta nimeltään sointukylpy toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa että mieltä.

Äänimaljarentoutus

La 10.4.2021 klo 13:00-14:00

30
  • Ohjaaja: Taija Kreander-Kobayashi
  • Paikka: Lime (Timpurinkuja 3)

Enimmäisosallistujamäärä: 10 (salissa reilut etäisyydet muihin osallistujiin)

Äänimaljarentoutuksen maksamiseen ei valitettavasti voi käyttää liikuntaetuja.

Mitä rentoutuksessa tapahtuu?

Asettaudumme saliin itselle hyvään asentoon mattojen ja tyynyjen päälle lepäämään peiteltynä viltin alle. Ohjaaja soittaa äänimaljoja ja meditaatiokelloja luoden tilaan harmonisen äänimaailman. Osa äänistä on matalampia ja osa hieman korkeampia. Ohjaaja soittaa maljojen salin keskellä sekä kiertelee osallistujien joukossa. Halukkaat saavat myös kokea äänimaljojen rentouttavan vaikutuksen esimerkiksi vatsan tai rintakehän päällä.

Tunti alkaa äänimaljarentoutuksen esittelyllä, käytännön ohjeistuksella ja mukavan rentoutusasennon löytämisellä (noin 15min). Loppu ajasta vietetään puhumatta nauttien, kuunnellen ja kokien maljojen ääniä ja värähtelyä (noin 45min).

Helppo tapa tutustua rentoutus- ja meditaatioharjoitukseen

Jos et ole aikaisemmin tutustunut rentoutus- tai meditaatioharjoituksiin, mutta haluaisit kokeilla, on äänimaljarentous helppo tapa aloittaa. Mitä rentoutuneempia olemme, sitä paremmin jaksamme tehdä asioita. Syvärentoutus vastaa parhaimmillaan jopa kolmen tunnin syvää unta ja virkistää siten niin kehoa kuin mieltäkin.

Jokainen kokee äänten värähtelyn omalla tavallaan. Meillä kaikilla tunteet (kuten stressi) kerääntyvät kehoon ja saattavat luoda voimakkaitakin lukkoja. Kun keho ja mieli rentoutuvat, saattavat nämä kehon ja mielen lukot purkautua. Osalla se voi tarkoittaa kehon nytkähtämistä (aivan kuten nukahtaessa) tai esimerkiksi tunnereaktioita. Niitä ei tarvtise säikähtää. Äänimaljarentoutus on jokaiselle kokijalle omanlaisensa matka kehon rentoutumiseen, tunteiden purkamiseen ja omaan sisimpään eli siihen kysymykseen, mitä minulle kuuluu.

Rentouttava vaikutus perustuu värähtelyyn

Äänimaljarentoutus vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti eli kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti sekä energiatasolla. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme.

Värähtely etenee kehon nesteessä, jota kehossamme on 45-75 % riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Ääni etenee vedessä yli neljä kertaa nopeammin kuin ilmassa ja siksi äänimaljarentoutus on niin helppo tapa rentoutua solutasolta alkaen.

Äänimaljarentoutuksen vaikutuksia ovat myös verenpaineen lasku, hengityksen syveneminen, rentoutumisen tunteen lisääntyminen, unen laadun parantuminen, levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä lihasjännitysten helpottuminen.

Tervetuloa rentoutumaan!

Tervetuloa Luhtavillaan Äänimaljarentoutukseen. Kurssi pidetään Luhtavillan Lime-salissa Timpurinkujalla, noin 400 m päässä Leppävaaran juna-asemalta. Ovet avataan noin 15 min ennen kurssin alkua.

Mukaasi tarvitset:

Lämpimät ja mukavat vaatteet + villasukat

Kaikille löytyy jumppa-alusta ja viltti paikan päältä. Halutessasi voit kuitenkin ottaa oman jumppamaton, viltin ja tyynyn mukaan.

Jos käytät lainamattoa, suosittelemme myös oman ison kylpypyyhkeen mukaan ottamista maton suojaksi.

Liikutaan yhdessä terveinä

Olemme mukauttaneet toimintaamme ja tehneet selkeät ohjeistukset siitä, miten pystymme liikkumaan yhdessä terveinä ja turvavälit huomioiden. Luethan huolella ohjeistuksemme mm. kasvomaskien käyttöön, käsienpesuun ja turvaväleihin liittyen: https://luhtavilla.fi/liikutaan-yhdessa-terveina/

FysioLuhtavilla

Joko olet tutustunut FysioLuhtavillan palveluihin? Meiltä saat apua niin istumatyöläisen hartiavaivoihin, himotreenaajan kremppoihin kuin ennaltaehkäisevästi terveen ja liikkuvan kehon ylläpitämiseen! Lue lisää: www.fysioluhtavilla.fi

Ohjaaja: Taija Kreander

Taija on koulutuksen käynyt äänimaljahoitaja. Taijan lämmin, iloinen ja ”jalat maassa” oleva asenne luo tunnille rennon tunnelman, jossa on ihana kokeilla uutta.

”Olen hyvin kiinnostunut keho-mielen yhteydestä ja kuinka voimme hoitaa itseämme hyvin. Haluan auttaa ihmisiä rentoutumaan hektisessä elämässä. Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Tervetuloa rentoutumaan kanssani!

Ilmoittaudu mukaan täältä!