Kevään aikataulu on täällä! Uusista koronarajoituksista ja sen aiheuttamista toimenpiteistä johtuen pääsimme tänä vuonna julkaisemaan kevätkauden aikataulun reilun viikon myöhässä. Mutta hyvää kannattaa odottaa – eikös niin? 🙂

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa erikoinen ja haastava. Olemme erittäin kiitollisia teille kaikille, jotka olette kulkeneet tätä matkaa kanssamme! Vaikka olemme kaikin mahdollisin keinoin mukauttaneet toimintaamme, joudumme pienistä osallistujamääristä johtuen ensi vuonna vähentämään hieman avoimien viikkotuntien määrää kustannussyistä.

  • Vähennämme avoimien tuntien määrää kevätkaudella noin 30 prosentilla. Tunteja vähennetään tasaisesti kaikista kategorioista, mutta kattauksemme säilyy edelleen monipuolisena. Avoimien tuntien vähenemisen taustalla on selkeä syy: kaikkia tunteja ei olisi ollut enää hetkeen kannattavaa järjestää.
  • Kurssitarjonta pysyy kuitenkin ennallaan ensi vuonnakin ja saamme kurssitarjontaan pari lisäkurssiakin.
  • Online-kurssit ja -tunnit jatkuvat.

Liikuntatarjontamme pysyy edelleen todella monipuolisena, ja sellaisena haluamme sen pitääkin! Meille on tärkeää, että voimme jatkossakin tarjota teille iloisen rentoa liikunnaniloa.

Tutustu kevätkauden 2021 aikatauluun täältä

Ilmoittautuminen kevätkauden kursseille on käynnissä!
Tutustu tuntitarjontaamme ja varaa paikkasi!

Luhtavillan omistajan Tuulin ajatuksia kuluneesta vuodesta ja ensi vuoden uudistuksista

Olen aina puhunut kovin suoraan asioista ja nyt vuoden loppua kohti osaa teistä ehkä kiinnostaa, mitä tämä vuosi on meille tarkoittanut.

Koronavuosi on tuonut meille ja monelle muullekin alalle isoja haasteita – suurempia kuin mihin olisi ikipäivänä älynnyt varautua. Keväällä teimme vaikean mutta vastuullisen päätöksen sulkea liikuntastudio 11 viikoksi kokonaan ja pääsimme kahden päivän viiveellä aloittamaan online tunnit, joista kaikki halukkaat pääsivät nauttimaan Facebookin kautta vapaaehtoisella maksulla.

Nyt koronatilanteen kärjistyessä uudelleen olemme jälleen olleet useamman kerran samojen pohdintojen äärellä: mikä on eettisesti oikein, mikä on turvallista ja millä tavoin taloudellisista haasteista selvitään. Liikunta on terveyden kannalta viimeisiä asioita, joista tulisi karsia. Keho ei yksinkertaisesti pysy vahvana ja vastustuskykyisenä ilman liikettä ja stressin lievittämistä.

Olemme tehneet kaikkemme, jotta olemme voineet mahdollistaa kanssamme liikkumisen paikan päällä ja etänä. Kaikki rajoituksiin ja turvallisuuteen liittyvät toimet ovat kuitenkin aiheuttaneet merkittävästi lisää juoksevia kuluja. Samaan aikaan tunneilla kävijöiden määrä on tämän epävarman ajan vuoksi vähentynyt.

Kesällä teimme ison perusparannuksen Lime-salin tiloihin, kun ilmanvaihto uudistettiin. Investointi oli suuri, mutta se oli välttämätöntä tehdä asiakkaidemme mukavuuden ja turvallisuudenkin kannalta. Tänä vuonna hyvän ilmanvaihdon merkitys on noussut erityisen tärkeään rooliin ryhmäliikunnassa.

Lime-sali on Luhtavilla Oy:n omistama (pankkilainaa vielä jonkin verran jäljellä), mutta nyt vuoden vaihteessa joudun sen myymään taloudellisista syistä. Tämä on itselleni iso ja raskas asia, mutta onneksi tunnit saavat jatkua samassa tilassa täysin ennallaan, vaikka kiinteistössä omistaja vaihtuukin. Muun muassa tällä toimella pyrin takaamaan sen, että pystymme toimintaamme jatkamaan.

Tuloja on ollut normaalia vähemmän, kiinteät kulut ovat suuret ja sisään tuleva raha menee lähes kokonaan ohjaajien ja aulan palkkakuluihin. Minulle on ollut itsestäänselvyys, että tänä vuonna ei meikäläiselle tule palkkaa tai muutakaan tuloa yrityksestä lainkaan. Vaikka saimmekin Business Finlandin tukirahoituksen keväällä, sitä ei ole voinut käyttää lainkaan kiinteisiin menoihin. Tuen turvin onneksi voineet kehittää liiketoimintaamme muuten ja suunnitelleet muun muassa verkkovälitteisiä kursseja ja tunteja – itse raha on kuitenkin mennyt konsulttien taskuun.

Helpompaa olisi ollut laittaa lappu luukulle ja sanoa, että nähdään ehkä joskus. Mutta se ei missään vaiheessa ollut vaihtoehto. Sen sijaan olemme tehneet töitä kellonympäri lähes koko vuoden, jotta voimme säilyttää tämän upean yhteisön ja tuottaa iloa mahdollisimman monelle jatkossakin. Erittäin suuri kiitos tässä kohtaa kaikille ohjaajille ja vastaanottotyöntekijöille, jotka ovat myös joutuneet uuden äärelle. Kaikista suurin kiitos kuuluu kuitenkin Annelle – ilman sinun panostustasi ja ”sisaruutta taistossa” olisin jo itse kaatunut.

Minulle ja koko vakkarihenkilökunnallemme on erittäin tärkeää, että olemme jatkossakin olemassa teitä varten! Se tarkoittaa, että uudistuksia on välttämätöntä tehdä näinä vaikeina aikoina. Ollaan kuitenkin iloisella mielellä ja jatketaan rentoa liikkumista turvallisuus huomioiden.

Toivomme, että juuri sinä jatkat tunneillamme ja kursseillamme käymistä ensi vuonnakin – joko verkossa tai livenä!”

Mul on taskus pari unelmaa, mutta matkalla myös pari muuttujaa
Juuri kun on kaikki kaunista, joku vetää maton mun alta
Elämäs kaks vaihtoehtoa, taistele tai kaadu taistellessa
Luovuta ei löydy sanakirjasta, jonka pienenä sain faijalta

– lainaus Mikko Harjun kappaleesta ”Taivas ei oo rajana”