Päivitetty 16.2.2021

Me Liikuntastudio Luhtavillassa huolehdimme siitä, että paikan päällä on turvallista ja terveellistä liikkua. Ohjeistuksia noudattamalla pidämme toisistamme huolta!

Ohjeet paikan päälle saapuvalle

Noudatathan seuraavia ohjeita, jotta voimme liikkua paikan päällä terveinä.

1) Älä tule kipeänä liikuntastudiolle. Pidä vähintään kahden viikon tauko, jos sinulla on ollut flunssan oireita. Pidä taukoa myös, jos joku lähipiiristäsi sairastuu.

2) Suosittelemme pukeutumaan mahdollisuuksien mukaan jumppavaatteisiin jo kotonasi, jotta pukuhuoneessa vietetään mahdollisimman vähän aikaa. Myös juomapullon voi täyttää vedellä jo kotonaan. Kassit ja takit jätetään silti pukuhuoneisiin eikä oteta saliin.

3) Vältetään ylimääräistä oleskelua tiloissamme. Suosittelemme saapumaan paikalle 5-15 min ennen tunnin alkua. Varaudu siihen, että käsien pesu aiheuttaa pientä jonoa.

4) Edellytämme kasvomaskin käyttöä pukuhuone- ja aulatiloissa. Salissa omalla paikallaan maskin saa riisua treenin ajaksi. Salista löytyy myös pieniä muovipusseja tätä varten. Maskeja ei saa riisua kasvoilta kuin muovipussiin, jonka jälkeen kädet tulee desinfioida.

5) Pese kädet huolellisesti studiolle saapuessasi ja tunnin jälkeen:

 • Pese käsiä huolellisesti 20 sekunnin ajan. Pesupisteillä on ohjeet muistuttamassa.
 • Kädet kuivataan paperipyyhkeeseen.
 • Myös käsidesiä on tarjolla, mutta käsien pesu saippualla on tehokkainta.

6) Käytä omaa jumppamattoa tai ota mukaasi suuri hikipyyhe, jota käytät liikuntastudion maton päällä. Yinjoogassa tarvitset ylimääräisen pyyhkeen suojaamaan välineitä, jos haluat käyttää joogatyynyä / bolsteria.

7) Desinfioi lainaamasi jumppamatto sekä muut käyttämäsi välineet käytön jälkeen. Salissa on tätä varten pyyhkeitä sekä desinfiointiainetta suihkupulloissa.

8) Jos sinulla todetaan koronatartunta ja olet sairastumista edeltävän viikon aikana vieraillut studiollemme, otathan yhteyttä välittömästi hallinnolliseen koordinaattoriimme Anneen: [email protected] tai 0504663036. Henkilöllisyytesi säilyy muille asiakkaillemme anonyyminä ja varmistamme, että mahdolliset altistuneet saavat tiedon THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Näin huomioimme hygienian ja turvallisuuden

 • Kaikki ohjataan käsipesulle paikalle saapuessaan. Lisäksi käsidesiä on saatavilla ”joka nurkalla”.
 • WC-tilossa käsien kuivaamiseen on tarjolla käsipaperia pyyhkeiden sijaan.
 • Siivoamme tilojamme tehostetusti: siivoukseen käytetään normaalia enemmän aikaa ja mm. ovenkahvat pyyhitään usean kerran illassa.
 • Kankaiset liikuntavälineet (mm. ilmajoogakankaat, bolsterit, pehmysteet) on käistelty antibakteerisella, 100% biologisella aineella, joka antaa kestävän suojan ja inaktivoi viruksia. Ei synteettisiä tehoaineita eikä hajusteita. Muiden liikuntavälineiden puhdistamiseen käytetään saippuaa sekä desinfinointiainetta.
 • Ohjeistamme kaikkia säilyttämään maltillisen turvaetäisyyden niin työntekijöihimme kuin muihin asiakkaisiinkin.
 • Suosittelemme käyttämään kontaktittomia maksutapoja.
 • Seuraamme THL:n ja muiden viranomaisten tiedotusta ja ohjeistusta aktiivisesti.

Tunneilla

 • Osallistujamäärät ovat normaalia pienemmät. Lime-saliin otetaan tunnista riippuen enintään 7-13 osallistujaa, jolloin mattojen paikkamerkkien väli on noin 2,1 metriä. Lumme-salissa (jossa ei hikoilla samalla tavalla) on enintään 8 asiakasta ja mattojen paikkamerkkien välissä 1,8 metriä. Mattojen paikat on merkitty erikseen.
 • Suosittelemme käyttämään omaa jumppamattoa. Liikuntastudion mattoa käytettäessä maton suojana on käytettävä suurta pyyhettä (tuo siis oma pyyhe mukana). Myös niillä tunneilla, joilla ei käytetä mattoa, jokaisella asiakkaalla on oma hikipyyhe mukanaan.
 • Salista löytyy pieniä muovipusseja, johon voit laittaa kasvomaskin tunnin ajaksi. Maskeja ei saa riisua kasvoilta kuin muovipussiin, jonka jälkeen kädet tulee desinfioida. Toki halutessaan tunneillakin saa olla maskin kanssa. Näin tekevät myös osa ohjaajistamme, jos he liikkuvat tunneilla asiakkaiden seassa.
 • Jokainen desinfioi tunnin lopussa käyttämänsä välineet (desinfiointivälineet löytyvät salista). Tunneilla käytetään vain helposti puhdistettavia, välttämättömiä liikuntavälineitä.
 • Ohjaaja ei pääsääntöisesti käy asiakkaiden luona ohjaamassa henkilökohtaisesti liikkeitä ja käyttää mahdollisuuksien mukaan maskia tunnin aikana. Erityisesti kasvotusten oloa vältetään. Joskus henkilökohtainen ohjaus on paikallaan – siitä voi aina myös kieltäytyä kohteliaasti… tai suorasanaisesti (emme pahastu!).

Päivitys 16.2.2021

Taloudellisen pakon alla suurennamme joidenkin avoimien viikkotuntien osalta ryhmäkokoja 2-3 hengellä säilyttäen edelleen hyvät turvavälit. Avoimet tunnit ovat pienistä osallistujamääristä, edullisemmasta hinnasta sekä nousseista (hygienia- yms.) kustannuksista johtuen osin kannattamattomia. Kurssien osallistujamäärät pysyvät entisellään.

Avoimien viikkotuntien osallistujamäärät 17.2.2021 alkaen:

 • Liikkuvat tunnit Limessä (Zumba, LatinFusion, Cross training taviksille): 12
 • Paikallaan pysyvät tunnit (kahvakuula) Limessä: 13
 • Online liveen kuvattavat tunnit Limessä: 7
 • Tunnit Lumpeessa: 8

Päivitys 8.1.2021

Luhtavillan kevätkausi alkaa 11.1.2021

Kevätkausi starttaa kevään aikataulun mukaisesti 11.1.2021. Vaihtoehtoina on liikkua pienissä ryhmissä paikan päällä tai etänä online live -tunneilla, livestream-kursseilla sekä verkkokursseillamme.

 • Enimmäisosallistujamäärä Lime-salissa on kauden alkaessa 7-10 henkilöä ja Lumpeessa 5-8 henkilöä. Näin pystymme huomioimaan turvavälit. 
 • Jo tutuksi tulleet hygieniaohjeistuksemme ovatkin jo osa rutiinia. Maskeja käytetään pukuhuone- ja aulatiloissa, matot ja välineet desinfioidaan käytön jälkeen ja siivousta on tehostettu.

Hygienia- ym. toimiamme koronan huomioiden onkin kiitelty. Näin olemme pystyneet liikkumaan paikan päällä pienissä ryhmissä. Paikan päälle pääseminen onkin osalle teistä ollut se henkireikä, jonka avulla on taas jaksanut painaa etätyöviikkoa kotona. Osalle on taas sopinut online live -tunnit arjen rytmittäjänä ja liikunnan ylläpitäjänä. Online -tuntien suosio onkin kasvanut tasaisesti.

Toivomme varmasti kaikki kovasti, että kevään aikana epidemiatilanne helpottaa ja rajoitukset lieventyvät: siinä vaiheessa voimme kauden aikaa lisätä hiljalleen paikkamääriä, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan kursseille sekä viikkotunneille.

Mutta juuri nyt on ennen kaikkea tärkeää ylläpitää liikuntarutiineja ja luoda tietysti myös uusia kukin tavallaan. Olemme apunasi tässä! Tutustu inspiroivaan tarjontaamme ja tule mukaan!

Päivitys 1.12.

Koronaepidemiatilanne on nopeasti huonontunut Uudellamaalla ja uusia rajoituksia sekä suosituksia on asetettu viranomaisten toimesta. Yksityisiä liikuntapalveluja tarjoaville uudet ohjeet ovat vain suosituksia (ei pakollisia), mutta aiomme niitä parhaamme mukaan noudattaa.

Perjantaina 27.11. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä antoi uudet ohjeistukset, joiden puitteissa monet kunnan ylläpitämät paikat suljettiin maanantaina 30.11. Me noudatamme samaa aikaraamia omien muutostoimiemme suhteen.

 • Kurssit siirrettiin etäopetukseen 30.11. alkaen.
 • Ryhmäkokoja pienennettiin entisestään.
 • Online live -tuntien tarjontaa laajennettiin.

Lue lisää näistä muutoksista täältä. 

Päivitys 23.11.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi 23.11. 2020 alkaen. Rajoitukset koskevat mm. aikuisten harrastustoimintaa. Nyt voimaantulleet aikuisten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset koskevat yli 20 vuotiaiden joukkue – ja kontaktilajeja sekä näiden lajien kilpailutapahtumia ja otteluita. Rajoitus ei koske harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Lue päätöksestä lisää täältä.

Liikuntastudio Luhtavillassa on jo koko syksyn ajan liikuttu normaalia pienemmissä ryhmissä turvavälit huomioiden sekä noudatettu turvallisuus -ja hygieniaohjeita. Liikkumaan on myös päässyt verkkokurssien ja online-tuntien mukaan etänä.

Loppukaudeksi pienennämme ryhmäkokoja entisestään, jotta turvavälien pysyminen taataan aikaisempaakin paremmin.

 • Lime-saliin otetaan 13 osallistujaa, jolloin mattojen paikkamerkkien väli on noin 2,1 metriä.
 • Lumme-salissa (jossa ei hikoilla samalla tavalla) on enintään 12 asiakasta ja mattojen paikkamerkkien välissä 1,2 metriä. Tunneilla, jotka kuvataan online liveen, on maksimiosallistujamäärä 8 hlöä, jolloin paikkamerkkien väli on 1,5 metriä.

Muistathan edelleen ottaa oman ison pyyhkeen lainamaton suojaksi ja käyttää kasvomaskia aula- sekä pukuhuonetiloissamme. Nyt kun ryhmäkoot ovat pienentyneet entisestään, kannattaa paikka tunnille varata ajoissa ja toisaalta myös muistaa peruttaa paikka hyvissä ajoin, jotta muut halukkaat pääsevät mukaan.

Kuntonyrkkeilykurssin loppukausi toteutetaan ilman pariharjoitteita nyrkkeilyn tekniikkaan ja lihaskuntoon painottuen.
Lasten kurssit pidetään edelleen normaalisti.

Päivitys 5.10.

Uusien THL:n suositusten tultua voimaan olemme päivittäneet hygieniaohjeitamme. Haluamme ripeällä ja ennakoivalla toiminnalla taata meidän kaikkien mahdollisuudet liikkua ja pitää huolta hyvinvoinnistamme.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia tiloissamme niissä tilanteissa, joissa reiluja turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää. Tämä suositus koskee erityisesti aulatiloja paikanpäälle saapuessa, pukuhuoneita vaatteiden vaihdon yhteydessä sekä alkavan tunnin odottelua, jolloin moni on pienessä tilassa yhtä aikaa.

Salista löytyy myös pieniä muovipusseja, johon voit laittaa maskin tunnin ajaksi. Maskeja ei saa riisua kasvoilta kuin muovipussiin, jonka jälkeen kädet tulee desinfioida. Toki halutessaan tunneillakin saa olla maskin kanssa. Näin tekevät myös osa ohjaajistamme, jos he liikkuvat tunneilla asiakkaiden seassa.

Jokainen tekee omat ratkaisunsa kasvomaskin käyttämisen suhteen. Ymmärrämme, että kaikille se ei esim. terveyssyistä ole mahdollista. Kasvomaskin käyttö tai käyttämättömyys on jokaisen oma ratkaisu joskin suosittelemme vahvasti maskin käyttöä linjassa viranomaisten suositusten kanssa.

Haluamme omalla toiminnallamme huomioida kaikki asiat, joihin on mahdollista vaikuttaa (mm. siisteys, ilmanvaihto, desinfiointi, välineiden käsittelyt, käsien pesu, pienemmät ryhmäkoot, kasvomaskit). Uskomme, että kaikki nämä toimenpiteet yhdessä tuovat hyvän tuloksen ja meillä voi turvallisin mielin liikkua nyt ja tulevaisuudessa.