Jouluaaton hieronta

Joulu on rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa.
Ottakaa koko joulupoppoon kanssa nämä rentouttavat vinkit testiin!

1. Rintakehän avaus

Hierottava asettuu lattialle istumaan. Lantion alla voi myös käyttää esimerkiksi tyynyä korokkeena, jotta istuma-asento on helpompi pitää ryhdikkäänä ja rentona. Hieroja asettaa jalkaterän ulkosyrjän (eli pikkuvarpaan puoleisen osan jalasta) hierottavan pakaran luo. Jalka on vinossa, jottei polvi painaisi hierottavan selkärankaa epämukavasti. Tarttukaa toistenne kyynärpäistä kiinni. Hieroja siirtää painon taaemmalle jalalle ja hierottava nojaa päänsä hierojan reittä vasten. Pitäkää asento 3-5 rauhallisen hengityksen ajan.

2. Hartian kauliminen

Hieroja asettuu toispolviseisontaan hierottavan taaksen. Hieroja tukee hierottavan pään kevyesti omaa käsivarttaan vasten. Vapaalla kädellä hieroja kaulii kyynärvarrellaan hierottavan hartiaa rauhallisin vedoin olkapäästä kohti niskaa.

3. Selän hieronta

Hierottava asettuu vatsamakuulle lattialle. Vatsan alla voi myös käyttää litteää tyynyä, jotta selän ja niskan asento on mahdollisimman mukava. Hieroja kyykistyy hieman ja asettaa kädet hierottavan pakaroiden yläosaan ja suoristaa sen jälkeen jalkoja tullen ”alaspäin katsovaan koiraan”. Hieroja tassuttelee rauhallisesti hierottavan selän päällä.