Ryhmäkokemuksia, uusien taitojen oppimista, onnistumisen riemua! Niistä on moto-kerhot tehty.

 

Mutta mitä vanhemmat tuumasivat kerhosta?

 

”Ilmoitin lapseni mukaan vähän empien, koska erityislapsen kanssa on tavallistakin vaikeampaa ennakoida, miten jokin uusi asia lähtee sujumaan, vai lähteekö ollenkaan.  Mietin myös, onko lapseni liian vaikea kerholaiseksi. Hintakin hirvitti, mutta mutta: kyllähän tavislapsillakin saattaa olla jo kouluiässä kalliita harrastuksia. Tässä harrastuksessa ei tullut kuitenkaan kuluja varusteista tms.vaan rahat menivät ihan kerhon pyörittämiseen, siis hyvään ja tarpeelliseen asiaan.

Alku oli kaikkien osalta tunnustelevaa, onhan tuntemattomien erityislasten reaktioita ja mieltymyksiä mahdotonta ennustaa uudessa tilanteessa, paikassa ja porukassa. Kerho muokkautui pian osallistujille sopivaksi, vaikka heitäkin oli eri tyyppisiä.

Muistan hyvin, kun kerhossa oli alkamassa loppupiiri ja kun lapsoseni ei oikein halunnut sillä hetkellä mennä mukaan. Lähdin viemään vastaan hangoittelevaa lastani kohti piiriä, kun ohjaaja totesi:  ”Ei ole pakko!” Kyllä oli helpottavaa! Toki lapsia ohjataan  mukaan myös uusiin ja ”vaikeisiin” juttuihin, vaikka ne välillä eivät houkuttelisikaan.

On ollut tosi mukavaa, että lapsella on ollut säännöllinen viikonloppuharrastus. Hän on lähtenyt kerhoon mielellään. Eteisessä ulkovaatteet lennähtävät vauhdilla pois, kun lapsi juoksee onnellisena saliin.

Ohjaajat Riia ja Mari ovat aidosti inostuneita ja osaavat ryhmässäkin toimia yksilöllisesti kunkin lapsen mukaan. Kerholaisetkin ovat kiintyneitä ohjaajiin. Lapset ovat kivasti ryhmäytyneet keskenään, kukin tavallaan. He ilahtuvat selvästi toisistaan.

Sali on tosi kiva, lapselle iso ja mielenkiintoinen. Meidän kerholainen rakastaa viilettää pitkin salia. Vanhemman näkökulmasta kerhossa on ollut parasta lapsen säännöllinen ja mieluisa harrastus, oma kerhokaveriporukka ja ohjaajien jatkuvasti hyvä tilannetaju.

 

Tuuli, kiitos rohkeasta panostamisesta ja ystävällisyydestäsi! Muistit tervehtiessäsi lapsen nimenkin! Ilahduttavaa!

Riia ja Mari, kiitos ohjauksesta, ymmärryksetä ja rakkaudesta!”

– S.

 

”Päätin ilmoittaa lapseni kurssille, koska innostuin mahdollisuudesta hakea liikunnan riemua positiivisten kokemusten kautta. Lapseni liikkuu kyllä reippaasti muutenkin, mutta ryhmätoiminta ja ohjauksen vastaanottaminen on vaikeaa.

Lapsi oli kerhosta hyvin innoissaan jopa siinä määrin, että kipeänäkin väitti kovasti haluavansa mennä moto-kerhoon. Kaikkein hauskinta oli ajelu laudalla ja paperien rikkominen, mutta lapsi oli innokkaasti mukana kaikessa, joskin omalla omaehtoisella tavallaan.

Kurssin aikana myös ohjaajien ehdotukset alkoivat saada hieman enemmän vastakaikua. Syksyn aikana lapsi on oppinut kestämään hieman paremmin pettymyksiä, mutta sitä on kyllä harjoiteltu muutenkin 🙂

Vanhempien näkökulmasta on ollut parasta katsoa lapsen riemua. Ensimmäisestä kerrasta jäi myös mieleen se, että lapsi sulautui hyvin joukkoon eikä tarvinnut yhtään hävetä sitä, ettei hän oikein malta istua piirissä.”

– H.

 

 

 Järjestämme tammikuussa infotilaisuuden moto-kerhosta kiinnostuneille!

Lauantaina 21.1.2017 klo 10:00-10:45

Tervetuloa kuulemaan lisää moto-kerhosta, tutustumaan ohjaajiin ja saliin sekä kokeilemaan liikuntaa yhdessä lapsen kanssa! Aloitamme pienellä infotilaisuudella, jonka jälkeen lapset ja vanhemmat pääsevät rauhassa tutustumaan ohjaajiin, liikkumaan salissa ja kyselemään tarkemmin. Tilaisuus on maksuton.

 

Moto-kerho on liikuntaleikkikerho, joka sopii kaikille lapsille. Moto-kerhon tarkoituksena on tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja huomioida yksilölliset tarpeet sekä saada paljon onnistumisen kokemuksia yhdessä liikkuen.

Ryhmiin otetaan enintään 10 lasta ja ryhmiä ohjaa kaksi psykomotoriikkaan perehtynyttä fysioterapiaopiskelijaa.

Lue lisää moto-kerhosta täältä!