Tänään vietetään yrittäjän päivää. Mikä olisikaan parempi tapa viettää sitä kuin tekemällä töitä ja kirjoittamalla yrittäjyydestä.

Muistan, kun yläasteella tehtiin ammatinvalintatestejä. Minulle tuli aina ensimmäiseksi vaihtoehdoksi yrittäjä. Tulos ei kauheasti miellyttänyt, sillä se ei juuri ohjannut mihinkään tiettyyn suuntaan opiskelemaan. Lukio oli kuitenkin helppo valinta ja tällaisella hikipingolla ei juuri muuta edes ollut mielessä. Lukion loppupuolella sama ongelma tuli uudelleen esiin: mille alalle lähtisi opiskelemaan?

Tieni päätyi lopulta muutaman vaiheen (pari välivuotta, 4 vuotta oikeustieteellisessä, burnout, 10 vuoden jumppien ohjailu ”harrastuksena”) jälkeen yrittäjäksi. Aloitin jumppien vetämisen yrittäjänä keväällä 2011. Vuokrasin silloin salivuoroja ympäri Leppävaaraa ja vedin noin 7 tuntia viikossa. Salivuoroja oli kuitenkin vaikea saada ja vakkariporukka toivoi lisää tunteja. Mielessäni alkoi kyteä toive omasta liikuntastudiosta.

Noin vuoden verran meni ennen kuin sopiva tila löytyi ja vuoden 2013 alussa otin valtavan harppauksen perustamalla liikuntastudion. Riskejä oli, mutta lainaa en joutunut ottamaan. Ajattelin, että parempi kokeilla kuin jäädä katumaan ilman, että uskaltaa edes yrittää. Tosissaan, muttei vakavana.

 

tuuli-työt

Tänään vietetään yrittäjän päivää. Niinpä ajattelin näyttää teille, miltä minun päivänä näyttää tänään. Yrittäjänä päivät vaihtelevat ja työtehtäviin kuuluu välillä niin graffitien poistoa, siivousta, jumppien suunnittelua, palkanlaskentaa, kirjanpitoa, sähköposteihin vastaamista, laskutusta, nettisivujen päivitystä, tulevien tapahtumien suunnittelua, markkinointimateriaalien tekoa, askartelua, printterin kanssa tappelua, itsensä kanssa väittelyä, musiikin/kuvien/videoiden editointia… Lista on lähes loputon.

Maanantai 5.9.2016

06:45 Herätyskello soi. Kelaan päässäni, mitä tänään on ohjelmassa ja päätän torkuttaa vielä kerran. Tänään ei onneksi ole koulua (opiskelen fysioterapiaa), joten ei ole tiukkoja aikatauluja.

07:30 Suihkun jälkeen käyn koiran kanssa pikaisesti ulkona, teen aamupalan ja siirryn syömään sitä tietokoneen ääreen. (Dämn, juuri päinvastoin kuin opetan muille.)

10:20 Olen kirjoitellut muutaman sähköpostin, laskenut palkat ja tarkistanut erääntyneet myyntilaskut. Keskittyminen alkaa herpaantua. Käyn tekemässä itselleni kaurasmootien, juoksen koiran kanssa pari kertaa sohvan ympäri ja jatkan hommia kirjanpidon parissa.

13:15 Hommia on päässyt kasaantumaan ihan liikaa. Viime viikkoina on ollut aika paljon lähiopetusta koulussa, kauden alkamiseen liittyvää hässäkkää liikuntastudiolla ja flunssakin vielä iski päälle. Ostolaskut on nyt jokseensakin sumplittu järjestykseen.

Aika syödä lounasta! Aurinkokin paistaa kivasti, joten lämmitän edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa ja nautin sen parvekkeella. Manu-koira tuijottaa herkeämättä vieressä. Ei se yleensä näin kerjää, mutta sekin aistii aina kun minulla on stressiä / kiireinen aikataulu hommien kanssa.

tuuli-lounas

13:45 Leikin Manun kanssa hetken olohuoneen matolla ja teen samalla muutamat joogasta tutut cat/cow -liikkeet selälle. Istuminen tappaa, siltä ainakin tuntuu. Kirjanpito kutsuu… Teen Emilylle vastaanottoon ohjeita, jotta saan delegoitua edes jotain muille. Siihenkin menee äkkiseltään aikaa lähemmäs tunti.

15:45 Nyt ulos! Manu on odotellut kiltisti jo pitkään, milloin pääsee lenkille. Puen päälle fleece-takin ja kaulaliinan ja lähdemme ulos. Lämpöä on Forecan mukaan 19 astetta, mutta pienessä flunssassa en ota riskejä. Suuntaamme metsään ja kävelemme alkuun jyrkän mäen ylös. Äh, syke nousee heti ja hengästyttää. En selkeästikään ole vielä täysissä voimissa. Kävelemme hiljakseen metsässä pienen lenkin ja palaamme noin puolen tunnin jälkeen kotiin. Avopuolisoni lupasi lenkittää Manun kunnolla illemmalla.

Huomaamattani listaan kävelyllä asioita, jotka olisi hyvä hoitaa vielä tänään. Kolmena seuraavana päivänä on koulua ja tenttikin, joten kiireelliset työt pitäisi saada tänään kuntoon. Pitäisi ehtiä lukea tenttiinkin vähän jossain välissä. Oikeasti haluaisin vain lukea kirjaa, jonka aloitin eilen. Ehkä sitten ennen nukkumaan menoa.

manu

16:30 Takaisin koneelle. Muutamia yksittäisiä hommia. Facebook-sivuille julkaisu. Nyt on yrittäjän päivä ja haluan kirjoittaa vielä lyhyen blogi-postauksen vaikka epäilenkin ettei sitä monikaan lue. Blogi hakee vielä vahvasti suuntaansa. Halusin tehdä siitä informoivan niin, että siinä kerrottaisiin hyvinvointiin liittyvistä asioista. Toisaalta halusin myös tuoda omaa – välillä aika sekavaakin – ajatusmaailmaani esille sen kummemmin sitä sensuroimatta.

17:45 Blogiteksti on melkein valmis. Viimeiset lauseet vielä.

 

Edessä olisi vielä:

  • Pari sähköpostia valmennusryhmille
  • Päivällinen
  • Pienet päiväunet
  • Joogatunnin ohjaus
  • Iltapala
  • … ja toivottavasti vielä vähän kirjan lukemista ennen nukahtamista! Tosin eilen aloittamani luvun parin viimeisen sivun lukemiseen meni verrattaen kauan. Taisin nukahtaa neljä kertaa välissä.

 

Pari seuraavaa päivää meneekin sitten pääosin opiskeluhommien parissa.